Mooie recensie EP

Ik heb een hele mooie EP recensie gekregen van de muziekblog ‘Krenten uit de Pop’ 🙂 Zie hieronder:

Tussen alle talentenjachten die er al waren dook in 2010 The Voice Of Holland op. The Voice Of Holland brak met het format van alle andere talentenjachten en focuste zich direct vanaf de auditieronde op zangtalent. De stem stond centraal bij The Voice Of Holland, waardoor ook talent zonder de zo ongrijpbare X-factor een eerlijke kans zou krijgen. Een mooie gedachte. Het concept van The Voice of Holland sloeg aan in Nederland en werd vervolgens wereldwijd verkocht. 

Ik had persoonlijk verwacht dat The Voice veel meer talent zou opleveren dan alle andere talentenjachten bij elkaar, maar dit blijkt (tot dusver) zeker niet het geval. Zowel nationaal als internationaal is de oogst tot dusver eerlijk gezegd schamel of zelfs bedroevend. 

Kijk eens naar American Idol dat wereldsterren als Kelly Clarkson, Carrie Underwood, Daughtry en Adam Lambert opleverde. Van de winnaars van The Voice USA ken ik er eerlijk gezegd niet een en dat zal niet uitsluitend aan mij liggen. In Nederland is het niet veel anders. Wat hebben de winnaars van The Voice Of Holland de afgelopen jaren in artistiek opzicht nu echt bijgedragen aan de Nederlandse muziek scene? Bar weinig als je het mij vraagt, wat overigens niet betekent dat de winnaars en andere deelnemers geen talent hadden. 

Het is triest voor de al langer aan de weg timmerende talenten die hadden gehoopt op een duwtje in de rug door The Voice of Holland. The Voice gaf misschien een klein duwtje, maar de tegenwind die volgde bleek steviger en hardnekkiger. 

Tessa Belinfante deed in 2012 mee aan The Voice en viel direct op met een mooi stemgeluid en een verrassende repertoirekeuze. Natuurlijk kon ze niet op tegen de stemmenkanonnen van de betreffende editie, maar dat ze kon zingen had Tessa Belinfante (met zo’n achternaam kun je ook alleen maar muziek gaan maken) zeker bewezen. 

Eerder dit jaar bracht Tessa Belinfante haar eerste EP uit. De titelloze EP bevat vijf eigen songs (uitgebracht als losse singles) en het zijn songs die laten horen dat Tessa Belinfante meer kan dan geweldig zingen. 

Laat ik met deze zang beginnen. Tessa Belinfante kan flink uithalen, maar doet dit gelukkig niet de hele tijd. Haar eigen liedjes zijn voor een groot deel klein gehouden, wat zorgt voor dynamiek en intimiteit. Als Tessa Belinfante zingt geloof ik haar, vijf songs lang.

De instrumentatie van de songs is misschien niet heel bijzonder, maar is zeker degelijk en smaakvol en staat de zang niet in de weg. De zelfgeschreven popliedjes van Tessa Belinfante laten een eigen stijl horen en dat is er een die op zijn minst veelbelovend is.

Luister naar de EP van Tessa Belinfante en je hoort een zangeres die alle kanten op kan. Ik hoor haar zo een rootsy countryplaat maken, maar ook voor intieme folk, soulvolle pop of stuwende elektropop ben je bij de stem van Tessa Belinfante aan het juiste adres. Zangtechnisch is het allemaal prima, maar Tessa Belinfante zingt ook met gevoel en dat is een kostbaar goed.

Dankzij haar ‘The Voice Of Holland erfenis’ krijgt Tessa Belinfante in de ‘serieuze muziekpers’ natuurlijk maar heel weinig aandacht en dat is jammer. Haar eerste EP staat immers bol van talent. Natuurlijk is het nog geen meesterwerk, maar de kans dat Tessa Belinfante een volwaardig debuut van hoog niveau aflevert lijkt me levensgroot. En ook met deze EP is echt niets mis.

Ik ben in ieder geval blij met deze 5 mooie en intieme popliedjes. Natuurlijk moest ook ik hiervoor de nodige vooroordelen opzij zetten, maar het was het absoluut waard. Het verdient zeker navolging. Erwin Zijleman

Bron: http://www.dekrentenuitdepop.blogspot.nl/2015/02/tessa-belinfante-ep.html


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie