Recensie voor ‘Surface’ EP “Duidelijk volwassener dan de vorige plaat”

“Vorig jaar verscheen het debuutalbum van de in Amsterdam woonachtige singer/songwriter Tessa Belinfante, nadat de zangeres eerder al een selftitled EP uitbracht. Nog geen jaar later verschijnt alweer de nieuwe EP Surface. Als je kijkt naar de muzikale carrière van Tessa lijkt deze op een ontdekkingsreis, waarbij ze inmiddels diverse stijlen heeft gespeeld, van de rock muziek in haar oude bandje Two Way Radio, de pop en rockcovers tijdens haar deelname aan Voice Of Holland, tot aan de poppy plaat Fly As We Fall. Op haar nieuwe akoestische EP voegt de zangeres daar een vleugje soul en jazz aan toe.

Surface bevat slechts vijf nummers, waarvan alleen de titelsong ‘Surface’ een nieuw liedje is. Het is een gevoelig nummer dat rustig begint en langzaam naar een climax toewerkt, en de ideale soundtrack zou kunnen zijn voor een dramatische film. De overige vier nummers zijn nieuwe, akoestische uitvoeringen van eerder uitgebrachte liedjes van het album Fly As We Fall. Hiermee lijkt de nieuwe oogst in eerste instantie wat karig. Bij nadere beluistering blijkt echter dat ook de oude nummers in hun nieuwe gedaante zeer de moeite waard zijn. Dankzij de enigszins ingetogen muzikale begeleiding komt de heldere stem van Tessa nog beter tot zijn recht. Daarnaast klinken de instrumenten veel minder ‘blikkerig’ dan in hun oorspronkelijke gedaante. Hierdoor krijgen de nummers meer groove en meer diepgang, waardoor de liedjes gevoeliger klinken en meer binnenkomen. Vooral ‘Fly As We Fall’ is een goed voorbeeld van een nummer die in zijn nieuwe uitvoering de ziel veel beter weet te raken. Het absolute hoogtepunt van de EP is echter ‘Whatever It Was’. Op dat nummer lijken Tessa en de band alle remmingen los te hebben gelaten, wat resulteert in een opbeurende song met een folky groove en dat zeker de nodige hitpotentie oplevert.

Surface is een warme en sfeervolle EP, waarop Tessa Belinfante duidelijk volwassener klinkt dan op de vorige plaat. Na een lange zoektocht lijkt de zangeres haar bestemming eindelijk te hebben gevonden, waardoor ook eerdere nummers qua diepgang en intensiteit tot een hoger niveau uitstijgen. Hopelijk weet Tessa deze lijn ook op de volgende volwaardige plaat vast te houden, waardoor ze voor eens en voor altijd loskomt van het Voice Of Holland etiket en de daarbij horende vooroordelen. “

https://www.festivalinfo.nl/recensie/9973/Surface/Tessa_Belinfante/

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie